Advocaten eisen ontbinding koop WOL-aandelen

De advocaten Spong en Hammerstein eisen dat ABN Amro de koopovereenkomst met beleggers van aandelen World Online ongedaan maakt. De Internet-aanbieder ging onder begeleiding van de bank half maart naar de beurs, waarna de beurskoers kelderde.

Spong en Hammerstein hebben gevraagd de transacties terug te draaien op grond van dwaling. Doet ABN Amro dat niet, dan volgt binnen twee weken een dagvaarding en komt de zaak voor de rechter.
Spong en Hammerstein melden verder dat ze de toezegging hebben gekregen van de Ondernemingskamer in Amsterdam dat een verzoekschrift voor boekenonderzoek bij World Online op 20 juli wordt behandeld.
Eerder probeerde advocaat Van der Goen uit Soest in een kort geding een aantal vragen rondom de beursgang opgelost te krijgen. Hij kreeg nul op het rekest. Belangrijk geschilpunt rondom de beursgang van World Online betreft het prospectus, dat niet helder en onvolledig zou zijn. Zo stond de aandelenverkoop van topvrouw Nina Brink enkele maanden voor de beursgang niet duidelijk beschreven. Brink verkocht haar stukken in december tegen een prijs van zes dollar, terwijl beleggers zo'n drie maanden later 43 euro moesten betalen. Inmiddels noteert WOL rond de veertien euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-07T00:00:00.000Z Redactie Computable