WoL koopt aandelen personeel terug

De particuliere aandeelhouders zullen er de ongewisse gang naar de rechter voor moeten maken, maar het personeel van Internet-aanbieder World Online mag de op 17 maart gekochte aandelen aan het bedrijf terugverkopen voor de introductieprijs van 43 euro.

Met teruggave verspelen de personeelsleden echter ook de mogelijkheid om mee te doen aan de eerste ronde van opties op aandelen World Online én vervalt de bonusregeling dat ze na drie jaar een aandeel gratis krijgen voor iedere twee aandelen die ze dan nog in bezit hebben.
De ongeveer twaalf honderd werknemers kochten op 17 maart in totaal zeshonderd duizend aandelen World Online, waarvoor een deel van hen de mogelijkheid benutte om een één jaar renteloze lening van maximaal een jaarsalaris af te sluiten bij het bedrijf. In totaal leenden de personeelsleden 22 miljoen euro (48 miljoen gulden), soms tienduizenden guldens per persoon. Direct na de introductie kelderde het aandeel enorm tot amper een derde van de introductieprijs.
World Online heeft nu aangeboden de aandelen terug te kopen voor 43 euro. Maar dan moeten de personeelsleden ook afzien van twee potentieel lucratieve aandelenregelingen: de eerste ronde van de optieregeling en het bonusaandeel na drie jaar. World Online houdt per jaar twee optieronden voor het personeel. Bij de eerste ronde van 1 juni kan het personeel een optie nemen op aandelen voor de prijs van 31 mei, 12,65 euro. Een woordvoerder benadrukt dat het hier niet gaat om een schadevergoeding, maar om een secundaire arbeidsvoorwaardenregeling.
Advocaat Spong, die samen met zijn compagnon Hammerstein enkele duizenden beleggers vertegenwoordigt die ook hun geld terug willen, zegt in een reactie deze regeling zuur te vinden voor zijn cliënten. Advocaat Van der Goen, die een andere groep beleggers vertegenwoordigt, constateert dat World Online 'kennelijk nattigheid voelt'. Hij is tevreden dat er 'nu in elk geval beweging in de zaak zit'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable