VEB zit gebroeders Baan op de huid

Volgens de Vereniging van Effenbezitters hebben de gebroeders Baan verzuimd tijdig door te geven dat zij veel Baan-aandelen hebben verkocht en zij kondigt stappen aan.

De AEX lijkt het vandaag kalmpjes aan te doen. Na het slot van gisteren van 685,5 punten, opende de Amsterdamse effectenbeurs vandaag 0,1 procent hoger.
Philips opende na de opgaande trend van gisteren ook vandaag weer 1 procent hoger op 51,80 euro. Het elektronicaconcern maakte bekend dat het 60 miljoen van zijn aandelen in Asml gaat verkopen voor 40 euro per stuk. Ook is er nog eens een greenshoe-optie van maximaal 9 miljoen aandelen verleend. Met de verkoop kan Philips zijn oorlogskas spekken met 2,4 miljard euro. Asml deelt mee in de vreugde. Het aandeel veerde gisteren op van 39,60 naar 40,81 euro en koerste in de ochtend 2,30 procent hoger op 41,75 euro.
Slecht nieuws was er voor Baan dat zijn aandeel met 0,35 procent zag dalen naar 2,84 euro. De overname door Invensys lijkt inmiddels in kannen en kruiken, maar het Barneveldse softwarehuis wordt nog steeds achtervolgd door allerlei negatieve berichten. Dit keer heeft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) aangekondigd dat er stappen moeten worden ondernomen tegen de beleggingsmaatschappij Vanenburg Group van de gebroeders Baan. Volgens de VEB hebben de gebroeders de verkoop van een groot deel van hun belang in Baan maandenlang weten te verdoezelen. Beleggers zijn verplicht de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) ervan op de hoogte te stellen als de grens van 10 procent aandelenbezit is gepasseerd. Voor de Vanenburg Group gold dit vorig jaar al, maar dit is pas woensdag bekend geworden. Volgens de VEB hebben de gebroeders Baan verzuimd wezenlijke informatie te verstekken, waardoor de Wet Melding Zeggenschap geweld is aangedaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable