Overleg KPN/Telefónica hangt af van Kamer

Een snelle tweede ronde in de onderhandelingen tussen KPN en Telefónica hangt af van de Tweede Kamer. Woensdag buigen de vaste Kamercommissies van Financiën en van Verkeer en Waterstaat zich over het regeringsvoornemen om zich te ontdoen van het 43 procent-belang van de Staat in KPN.

Als daarover donderdag - de laatste dag vóór het zomerreces - in een versnelde procedure kan worden gestemd, is een belangrijke hobbel weggenomen in de aversie van de Spaanse regering tegen de fusie tussen de telecombedrijven. Inmiddels heeft minister-president Wim Kok over deze aanvankelijk mislukte fusie contact gehad met zijn Spaanse collega, premier José Maria Aznar.
Dat KPN en Telefónica nog steeds praten over een mogelijk akkoord, is een publiek geheim. Voor minister Rodrigo Rato (Economische Zaken) is er echter sinds de brief van zijn collega Gerrit Zalm van 3 mei niets veranderd. "Politiek gezien kan ik het niet aan mijn parlement verkopen dat een door ons nog maar kort geleden geprivatiseerd bedrijf met een primair strategisch belang als gevolg van een fusie een andere Staat als meest preferente aandeelhouder krijgt", aldus Rato in hetFinancieele Dagblad.
Voor de Spaanse bewindsman is het besluit om een fusie tussen KPN en Telefónica tegen te houden volgens de krant een zuiver politieke beslissing geweest. Rato ontkent dat er persoonlijke vetes in het spel zijn en houdt vast aan de politieke procedures. Zolang een meerderheid van de Tweede Kamer geen toestemming heeft gegeven voor de verkoop van het staatsbelang in KPN, zal hij opnieuw zijn vetorecht gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-06-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.