CSS kiest voor concentratie activiteiten

ICT dienstverlener Computer Services Solutions sluit binnenkort zijn vestiging in Naarden. Het personeel gaat over naar de locatie Zaandam.

Als reden voor de sluiting van de vestiging noemt directielid Jos Houben de concentratie van de bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf is van plan één kantoor per provincie te benoemen, zodat een optimale verspreiding van activiteiten binnen de regio te realiseren is. In totaal zullen vijftig personeelsleden naar de nieuwe vestiging verhuizen. Volgens Houben "zijn de werknemers blij met deze verhuizing, omdat veel mensen van de vestiging Naarden afkomstig zijn van een oude bedrijfslocatie in Amsterdam Zuid-Oost, en ze al met al beter uit zijn met een werkplek in Zaandam."
Of het personeel zelf blij is met de verhuizing blijft de vraag. Jan Paul Veenhuizen, vakbondsbestuurder Internet- en IT-personeel bij FNV Bondgenoten, geeft aan dat bedrijfssluitingen als de CSS-vestiging Naarden vrij normaal zijn de laatste tijd. In de IT-sector heeft de vakbond van oudsher weinig aanhang. Dit geldt ook voor het bedrijf CSS, waar volgens Veenhuizen geen enkele werknemer lid is van de vakbond. "De vakbond kan dus ook weinig voor hen betekenen. Werknemers vergeten dat ze rechten hebben."
Evenmin is er een ondernemingsraad binnen het bedrijf. Iedere onderneming met meer dan vijftig personeelsleden is bij de wet verplicht om een ondernemingsraad te hebben. Zolang het personeel of vertegenwoordigers van het personeel, zoals de vakbond, dit recht niet opeisen, blijft de oude situatie gewoon voortbestaan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-07-18T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.