Colt start met DSL-diensten in de Randstad

Colt Telecom start vandaag de levering van DSL-diensten in Nederland, in eerste instantie voor zakelijke klanten in de Randstad.

Over twee jaar moeten de snelle Internet- en telecommunicatie-diensten vrijwel over in Nederland beschikbaar zijn. DSL-technologie biedt via het bestaande conventionele kopernetwerk transmissiesnelheden tot dertig maal hoger dan gebruikelijk. Dankzij die technologie zijn snelheden van 2 megabit per seconde haalbaar. Deze ontwikkeling is vooral interessant voor kleine en middelgrote bedrijven die zijn aangewezen op snelle toegang tot Internet.
Daarnaast maakt Colt het mogelijk de techniek aan te wenden voor spraak- (Isdn2) en data-verkeer. Eind dit jaar zal de onderneming DSL-diensten kunnen leveren vanuit 25 centrales in de belangrijkste steden van de Randstad. Een uitbreiding naar 200 centrales staat op het programma in de komende 4 jaar.
Het bedrijf wil verder DSL in acht andere Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië. Wanneer dat precies gebeurt, is nog afhankelijk van regelgeving en de beschikbare voorzieningen. Vorig jaar behaalde Colt een omzet van 401,6 miljoen gulden.
 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-10-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.