Telecom Italia biedt DSL in Nederland aan

KPN Telecom en de andere aanbieders van breedband-Internet krijgen er een concurrent bij. Via het nieuwe Bbned wil Telecom Italia DSL in Nederland aanbieden.

Telecom Italia investeert voor de komende jaren meer dan 200 miljoen euro (440 miljoen gulden) in Bbned. Hoewel het bedrijf pas eind volgend jaar over een landelijk netwerk denkt te beschikken, wil het over een paar maanden al de eerste klanten kunnen aansluiten. Bdned richt zich op de zakelijke markt, met onder meer telecombedrijven en Internet-aanbieders als klanten.
Directeur Rietkerk verwacht binnen twee jaar winst te gaan maken, ondanks de concurrentie van onder meer KPN en Versatel. Volgens directeur internationale operaties Cicchetti van Telecom Italia is Nederland een aantrekkelijke markt, onder meer wegens het hoge Internet-gebruik.
Hij beschouwt Bbned als een aantrekkelijk bedrijf voor Telecom Italia om zijn intrede te doen op de Nederlandse markt. "Zonder een grote investering te doen, kunnen wij veel leren." Hij benadrukte dat Bbned een onafhankelijke Nederlandse onderneming is, hoewel de Italianen de enige aandeelhouder zijn. Cicchetti sluit niet uit dat er de komende tijd meerdere deelnemers komen, maar Telecom Italia blijft in elk geval de grootse aandeelhouder.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-01T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.