Computers TU Delft lek als een zeef

Het computersysteem van de TU Delft is lek. Een redelijk onderlegde hacker kan moeiteloos namen, adressen en computerwachtwoorden van studenten vergaren.

Dit heeft student informatica Joris van Rantwijk geconstateerd. Een ochtend en een middagje sleutelen waren genoeg om het systeem te kraken, zo vond hij vier maanden geleden uit. Hij schreef de TU erover aan, maar tot nu toe is er nog niets gebeurd. "Ik vind dat ergerlijk", zegt hij, "Het is heel slordig om zo met studentengegevens om te gaan."
De technische dienst heeft klacht wel degelijk serieus genomen, zegt een woordvoerder. Maar dat er tot nu toe niets is gebeurd, komt vooral omdat de gegevens voor hackers eigenlijk niet interessant zijn. Het ergste dat ze kunnen doen is hen aanmelden of afmelden van tentames, aldus de dienst. "Studenten kunnen hiervan nauwelijks de dupe worden. In het slechtste geval krijgen ze een keer een boos gezicht van een docent."
Van Rantwijk ziet dat anders. De wachtwoorden bijvoorbeeld zijn wel degelijk interessant. Veel Internetgebruikers gebruiken uit praktische overwegingen een en hetzelfde wachtwoord voor alle locaties op Internet waar ze alleen via een wachtwoord toegang hebben. De technische dienst werkt naar eigen zeggen wel aan een oplossing van het probleem. Over twee weken moet het lek zijn gedicht.
 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-11-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.