Voortbestaan van Versapoint onzeker

Versapoint is een Internetaanbieder van Versatel. Het valt te bezien of de gezamenlijke onderneming met Northpoint nog lang leeft. Een faillissement dreigt.

In maart van dit jaar is Versapoint opgericht als 50/50 joint venture tussen Versatel en het Amerikaanse Northpoint Communications. Dit nieuwe bedrijf biedt snelle toegang tot Internet via xDSL.
Northpoint is inmiddels in de problemen geraakt. Het bedrijf had toegezegd 110 miljoen dollar te storten, maar staat nu zelf op het randje van het faillissement.
Aanvankelijk zou Verizon Communications, ontstaan uit de fusie van Bell Atlantic en GTE, 55 procent van de aandelen van Northpoint overnemen. Onlangs heeft de onderneming bekend gemaakt van de Northpoint-afspraak af te willen, omdat de financiële positie van Northpoint zo verslechtert. Van 1,9 miljard dollar is de waarde van het bedrijf naar 75 miljoen dollar gezakt. Verizon gaat daarentegen wel door met de aankoop van Onepoint Communications.
Eerder moest Versatel de Duitse flatfee-aanbieder Sonne stopzetten.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-08T00:00:00.000Z Dirk H. Ringenoldus
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.