AEX opgewekt over VS-cijfers en KPNqwest

Opbeurende cijfers uit de VS van o.a. PC-producent Compaq en een goed jaarresultaat van KPNQwest stuwden de AEX omhoog met 0,85 procent naar 635,94 punten.

In de voorhoede verkeerden de techzwaargewichten Asml en Philips, die respectievelijk met 5,8 procent naar 31,28 euro en met 1,6 procent naar 43,70 euro stegen. Maar de grootste winnaar was KPNqwest, dat over het afgelopen jaar een sterke groei van zowel omzet als winst wist te noteren. Het aandeel, dat per 1 maart waarschijnlijk wordt opgenomen in de AEX-index, sloot 7,8 procent hoger op 31 euro.
De Amsterdamse beurs verkeert tevens in'winning mood' door de algemene verwachting dat de Amerikaanse Federal Reserve volgende week de rente zal verlagen. Maar daar wisttelecommerKPN niet van te profiteren. Het aandeel sloot 2,4 procent lager op 17,37 euro, nadat het gerucht ging dat KPN zijn mobiele tak KPNMobile wil verzelfstandigen via een zogeheten demerger. KPN houdt vol dat het de plannen voor een beursgang van KPN Mobile, die voor dit jaar staat gepland, gewoon wil doorzetten.
Onder de midkapfondsen scoorde vooral CMG goed met een stijging van 8,6 procent. De automatiseerder kreeg vooral de wind in de rug door de beter dan verwachte resultaten van de Amerikaanse branchegenoot Siebel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.