Omvangrijk netto-verlies Ariba

Ariba heeft over het tweede fiscale kwartaal een aanzienlijk nettoverlies geleden. Het verlies van de toonaangevende producent van B2B-commerce-software, zat hem vooral in de afschrijving van goodwill voor de overname van Tradex Technologies vorig jaar en de kosten die gemoeid waren met de afgeblazen acquisitie van Agile Software.

In totaal komt het verlies van Ariba op 1,84 miljard dollar, ofwel minus 7,60 dollar per aandeel. Een jaar eerder bedroeg het verlies over dezelfde periode nog 125,9 miljoen dollar, min 70 dollarcent per aandeel.
De extra kosten voor de afgeblazen Agila-deal bedroegen 33,6 miljoen dollar. Voor de Tradex moest Ariba in totaal 1,4 miljard dollar op tafel leggen. Zonder deze 'speciale' kosten zou het verlies zijn uitgekomen op 48,3 miljoen dollar, ofwel min 20 dollarcent per aandeel. Dat is nog steeds meer dan de analisten hadden verwacht. Zij gingen ervan uit dat een verlies van 19 dollarcent haalbaar moest zijn.
De omzet van Ariba verdubbelde naar 90,7 miljoen dollar, tegenover 40 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Maar analisten van First Call hadden op een omzet van 109,9 miljoen dollar gerekend. Ariba is uitermate voorzichtig met het uitspreken van prognoses voor de korte termijn, maar het bedrijf verwacht wel dat de bestedingen door het bedrijfsleven aan B2B-projecten later dit jaar weer toenemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-23T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.