Samsung draait goed dankzij dvd en lcd

Samsung Electronics heeft in het eerste kwartaal van 2001 een omzet van 20,5 miljard gulden en daarbij 3,2 miljard gulden verdient.

De vier voornaamste bedrijfseenheden van het Koreaanse Samsung Electronics zijn Semiconductors, Digital Media, Information & Communication en Home Appliances. Onder invloed van de afname van de groei van de wereldeconomie slonk de totale omzet uit verkoop met 5,5 procent vergeleken met het vierde kwartaal van 2000 van 7 miljard dollar tot 6,6 miljard dollar. De winst steeg met 10 procent tot 1,2 miljard dollar (3 miljard gulden). Dat is meer dan verwacht, vooral door de groei in de afzet van lcd-monitoren, dvd-spelers en mobiele telefoons.
De elektronicareus heeft wel besloten het investeringsprogramma te beperken. Aanvankelijk wilde Samsung dit jaar voor 5,6 miljard dollar investeren, maar dat bedrag is teruggeschroefd tot 4,7 miljard. Die vermindering van 900 miljoen dollar komt geheel voor rekening van de voorgenomen investeringen voor de productie van halfgeleiders.
Samsung Electronics is een van de belangrijkste werkmaatschappijen van de Koreaanse Samsung Group, dertiende op de ranglijst van grootste ondernemingen ter wereld. Samsung Electronics is met 54.000 medewerkers gevestigd in 50 landen en behaalde in 2000 een totale omzet van 27 miljard dollar. In de Benelux is Samsung actief op het gebied van PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijswijk, Rotterdam, Waalwijk, Zeist en Antwerpen. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Benelux.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-04T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.