Xerox ontkent speculaties faillissement

Het in de problemen geraakte Amerikaanse Xerox ontkent dat zij haar faillissement heeft aangevraagd. Dit wordt gesuggereerd vanwege het inhuren van de firma Blackstone, welke erom bekend staat faillissementsaanvragen voor te bereiden.

De geruchten rond het faillissement kwamen voort uit een artikel in de New York Post, waarin staat dat het bedrijf een faillissementsadviseur ingehuurd heeft om haar faillissement voor te bereiden. Paul Allaire, ceo van Xerox, heeft in een brief, gericht aan de NYP, aangegeven dat Xerox niet van plan is om faillissement aan te vragen. Wel heeft hij bevestigd dat de firma's Blackstone en Merril Lynch, samen met andere adviesbureau's, zijn ingehuurd. Xerox zou op dit moment nog 1,4 miljard dollar in kas hebben, het bewijs dat de liquiditeit van het bedrijf nog genoeg is om lopende en toekomstige zaken te bekostigen, aldus Allaire. De financieel adviseurs zijn ingehuurd om deze kasstroom te managen.
Door tegenvallende verkopen is het bedrijf in serieuze problemen terechtgekomen. Vorig jaar heeft het bedrijf meerdere winstwaarschuwingen gegeven waardoor de aandelen enorm zijn gezakt. Afgelopen jaar heeft het bedrijf al haar Chinese activiteiten verkocht. Xerox heeft aangegeven dat er plannen zijn om nog meer activiteiten van de hand te doen om geld binnen te krijgen. Ze verwachten hiermee zo'n 2 tot 4 miljard dollar binnen te halen. Analisten verwachten dat de volgende grote aankondiging de verkoop van Xerox's 25 procent aandeel in Fuji Photo zal zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-10T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.