Mips helpt mee aan Microsofts Talisker-OS

Chipproducent Mips Technologies gaat meewerken aan de optimalisatie van de volgende versie van Windows CE, codenaam Talisker, het OS voor ingebedde systemen.

Mips zal het nieuwe besturingssysteem optimaliseren voor zijn eigen processor-ontwerpen. Met name de multimedia-prestaties van Talisker krijgen daarbij veel aandacht, zo maakt Mips bekend. Daarmee richten Microsoft en Mips zich nadrukkelijk op de markten van de opzetkastjes en de entertainment-systemen.
De bedrijven gaan samenwerken aan het veranderen van de code onder de API-laag en hopen daarmee de subsystemen efficiënter te laten werken.
Overigens krijgt Mips van Microsoft niet de vrije hand. Geheel overeenkomstig de bekende Microsoft-strategie, houdt de software-onderneming uit Redmond alle touwtjes in handen op het niveau van de applicatie-compatibiliteit. De vraag is of Microsoft daar wel zo verstandig aan doet, want steeds meer leveranciers van ingebedde systemen werken hard aan apparaten die geheel gericht zijn op het uitvoeren van één enkele taak. Om die taak optimaal uit te voeren, is het belangrijk de computerkracht zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De ontwerpers van dergelijke apparaten kunnen alle Microsoft-toeters en -bellen die niet nodig zijn voor het uitvoeren van de ene taak, dus missen als kiespijn. Zij zijn op zoek naar een zo klein mogelijkefootprint.
De officiële presentatie van Talisker wordt eind dit jaar verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-09T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.