Siemens koopt Efficient Networks voor ADSL

Siemens koopt voor 1,5 miljard dollar (3,6 miljard gulden) het Amerikaanse Efficient Networks, een bedrijf dat producten en software levert voor ADSL.

Op de aandeelhoudersvergadering van Siemens verklaarde Roland Koch, directeur van de divisie Information and Communication Networks (ICN), dat het de moeite waard is geweest om met een overname te wachten. Nu zijn de aandelenkoersen in de technologiesector over hun hoogtepunt heen, aldus Koch.
Siemens betaalt voor Efficient Networks per aandeel 23,50 dollar. Vorig jaar bedroeg de hoogste koers van het Amerikaanse bedrijf ruim 180 dollar. Toch heeft Siemens het bedrijf niet voor een koopje, want de bijna 24 dollar is bijna het dubbele van de huidige koers.
Maar de Duitsers zien veel in ADSL. De markt voor breedbandtoepassingen groeit jaarlijks met 30 procent en Siemens wil binnen drie jaar bij de marktleiders horen. Nu zijn dat Alcatel, Cisco en het in problemen verkerende Lucent. Koch waarschuwde er wel voor dat er voor de ICN-divisie, waar ook de mobiele telefonie onder valt, geen eenduidige financiële voorspellingen vallen te doen. Er moet immers vooral veel worden geïnvesteerd zonder dat daar direct opbrengsten tegenover staan.
Siemens denkt ondanks de hoge kosten in het lopende boekjaar een meer dan gemiddelde winst te kunnen halen. Het recordjaar 1999/2000 is slechts een tussenstation geweest, aldus bestuursvoorzitter Heinrich von Pierer. Volgens hem zal de omzet met minimaal 10 procent groeien.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-02-23T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.