PSINet op rand van financieel bankroet

PSINet staat 'waarschijnlijk' op de rand van een bankroet en zal zich naar alle waarschijnlijkheid terugtrekken van de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

(ISP) gisteren bekendgemaakt, toen het de Securities and Exchange Commission (Sec), de Amerikaanse beurswaakhond, uitstel vroeg voor de rapportage van zijn jaarresultaten. Volgens PSINet zijn de cashvoorraad en de activa van het bedrijf "naar verwachting niet voldoende om te kunnen voldoen aan de cashbehoefte", tenzij het bedrijf gered wordt door een overname of een fusie.
Enkele maanden geleden heeft PSINet de zakenbanken Goldman Sachs en Dresdner Kleinwort Wasserstein in de arm genomen om een uitweg te vinden voor de penibele situatie waarin het bedrijf verkeert. Maar tot dusverre heeft PSINet slechts enkele activa kunnen verkopen, die te weinig opbrachten om het bedrijf volop draaiende te houden.
Het moment dat PSINet zich door de malaise gedwongen ziet terug te trekken van de Nasdaq, komt steeds dichter bij aangezien het aandeel PSINet zo goed als niets meer waard is. Gisteren sloot PSINet op 18 dollarcent per aandeel; ver beneden de toegestane minimumkoers op de Nasdaq van 1 dollar per aandeel. Ter vergelijking: op het toppunt van zijn businessbestaan, koerste PSINet nog op 35 dollar per aandeel.
PSINet heeft een marktkapitalisatie van 35 miljoen dollar en 254 miljoen dollar cash in kas. Maar de schulden overtreffen veruit de cashvoorraad. Inmiddels zijn deze opgelopen naar drie miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.