Minder faillissementen onder dotcoms

In het eerste kwartaal van dit jaar lijkt de snelheid waarmee dotcoms het loodje leggen iets af te nemen. Wel is menig dotcom nog voor een spotprijsje te koop.

dotcoms, bedrijven die uitsluitend op internet zakendoen, worden verkocht en gekocht.
Webmergers.com telde in maart 41 internetbedrijven die het voor gezien hielden, terwijl zowel in januari als in februari 53 internetondernemingen het bijltje erbij neergooiden. Dat zijn 147 uitvallers, tegenover slechts vijf faillissementen in het eerste kwartaal van 2000. De handel indotcoms loopt nog wel, liet Webmergers-president Tim Miller aan Reuters weten, "maar de prijzen zakken nog steeds dramatisch". In het eerste kwartaal werden 184dotcoms verkocht voor in totaal 2,2 miljard dollar - een wereld van verschil met de 231dotcoms die in dezelfde periode in 2000 van de hand gingen en samen maar liefst 52 miljard dollar opbrachten.
Een sprankje hoop zag Miller in de lichte daling van het aantal bedrijfssluitingen in maart. Onheilsprofeten die beweren dat tachtig procent van dedotcoms in de omgeving van San Francisco ten dode opgeschreven is, houden geen rekening met de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van deze jonge bedrijven, orakelde Miller.
Over het hele jaar werden in 2000 gingen 910dotcoms in andere handen over voor in totaal 87 miljard dollar. Dat komt volgens Webmergers neer op vijf keer zoveel deals als een jaar eerder en 85 procent meer geld als in 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-05T00:00:00.000Z Nico Dikstaal
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.