XML-beveiligingsstadaard valt in smaak

De XML-beveiligingsstandaard, Xkms, is omhelst door een groot aantal toonaangevende technologiebedrijven. Zowel Baltimore, Hewlett Packard, IBM, Iona en PureEdge Solutions, als RSA Security, Saic en Reuters hebben gisteren aangekondigd dat ze het nieuwe generatie protocol gaan ondersteunen.

Het nieuwe protocol voorziet in een hoger niveau van interactie tussen PKI-systemen en zorgt er tegelijkertijd voor dat PKI gemakkelijker kan worden geïntegreerd binnen zakelijke systemen. Tot dusverre werd Xkms alleen ondersteund door zijn ontwerpers: VeriSign, Microsoft en webMethods.
Xkms, dat staat voor XML Key Management Specification, is een XMLdocument format dat het mogelijk maakt sleutel-authenciteit in te bouwen in internetservices. Op dit moment kunnen ontwikkelaars alleen PKI's in hun applicaties inbouwen die uitsluitend communiceren met de PKI-systemen van een specifieke leverancier.
VeriSign heeft inmiddels een Xkms ontwikkelings-toolkit beschikbaar gesteld voor downloading. Microsoft heeft op zij beurt te kennen gegeven dat het Xkms gaat inbouwen in zijn .NET software- en services-architectuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.