Comdisco rapporteert scherpe winstdaling

Computerleasing-bedrijf Comdisco, dat afgelopen maand surséance van betaling aanvroeg, heeft over het derde fiscale kwartaal een omvangrijk verlies geleden.

Het bedrijf boekte een nettoverlies van 164 miljoen dollar, tegen een nettowinst van 17 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 29 procent naar 585 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet nog 810 miljoen dollar.
Comdisco is het slachtoffer van de kwakkelende technologie- en telecomsector. Afgelopen oktober zag het bedrijf zich gedwongen zijn hogesnelheid-internetdivisie, Prism, van de hand te doen. Vervolgens stopte Comdisco met zijn netwerkservices-activiteiten, waardoor 96 employees op straat kwamen te staan. Enkele maanden later stuurde het bedrijf nog eens 250 medewerkers de laan uit om kosten te besparen. In juli werd vervolgens surséance van betaling angevraagd.
Comdisco heeft inmiddels zijn technologieservices-divisie verkocht aan Hewlett-Packard voor een bedrag van 610 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht tegen het eind van dit jaar zijn herstructurering te kunnen afronden en over het eerste kwartaal van 2002 niet meer in surséance van betaling te hoeven verkeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.