Doek valt definitief voor Lernout & Hauspie

Topman Philip Bodson had nog hoop, maar gisteren is toch het faillissement uitgesproken over de Belgische tak van het spraaktechnologiebedrijf L&H.

Woensdag verwierp de Handelsrechtbank in Ieper een tweede verzoek om surséance van betaling, uitgerekend op het moment dat Bodson met een tweede, niet nader genoemde, overnamekandidaat voor een deel van de activiteiten van L&H op de proppen kwam.
Eerder had de Amerikaanse concurrent Speechworks zich al aan de poort van Lernout & Hauspie gemeld. Dit bedrijf legde een bindend bod van 12,5 miljoen dollar op tafel. Daarmee leek de weg vrij voor een openbare veiling waaraan meerdere partijen mee zouden kunnen doen. De verkoopprijs zou daarmee hoger kunnen uitvallen dan het bedrag wat Speechworks bood.
Vanwege onder meer de omvangrijke schuldenlast en de grote vraag of L&H ooit nog tegemoet zou kunnen komen aan de eisen van de schuldeisers, oordeelde de rechtbank van Ieper negatief over het tweede herstelplan dat L&H had ingediend. De resterende bedrijfsactiviteiten van L&H België worden nu zo goed als zeker geliquideerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-25T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.