Telecomindustrie streeft naar 3g-standaarden

Nokia heeft met een aantal concurrerende producenten van mobiele telefoons overeenstemming bereikt over het verstrekken van licenties op een deel van zijn software.

De deal maakt onderdeel uit van een industriebreed initiatief om te komen tot een uniform technologieplatform voor producenten van derde generatie telefoons en services. De telecommunicatiemarkt kampt zoals bekend al enige tijd met een straffe economische tegenwind. Door de introductie van een basispakket algemeen gehanteerde standaarden, waardoor de aangeboden services compatibel zijn met de meeste mobiele telefoons en over diverse netwerken kunnen worden verstuurd, hoopt de telecommunicatie-industrie de komst van 3g een extra zet in de rug te kunnen geven. Analisten vrezen al langer dat de introductie van derde generatie mobiele services op een mislukking kan uitlopen, als er geen breed gedragen standaarden worden gehanteerd.
 
Behalve 's werelds grootste producent van mobiele telefoons, hebben ook Motorola, Siemens, AT&T Wireless Services, NTT DoCoMo, Vodafone en de Sony/Ericsson joint venture zich achter het initiatief geschaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.