Riverstone: "Iedereen heeft genoeg van Cisco"

Het Amerikaanse Riverstone Networks bestormt de Europese markt met haar routers en switches. Het paradepaardje is de RS38000 Optical Metro Backbone Router. Momenteel komt zo'n 25 procent van Riverstone's omzet uit Europa.

De doelstelling is om de Europese markt behoorlijk uit te breiden. De routerfabrikant biedt nu werkgelegenheid aan 50 Europese medewerkers. Door het zoeken van partners wil de routerfabrikant de markt vergroten. Zo'n twee tot drie toonaangevende partners moet voldoende zijn. In Nederland is In Touch al partner van Riverstone.
Hoewel Riverstone in hetzelfde segment als Cisco opereert, de routers en switches markt, ziet het bedrijf zichzelf niet als directe concurrent van Cisco. "Cisco houdt zich voornamelijk bezig met de internet backbone, wij richten ons op een heel ander speelveld. Riverstone concentreert zich op de verschillende service providers en heeft al diverse toonaangevende partners in dit veld gevonden. Zo hebben wij oem-overeenkomsten met Lucent en is Britisch Telecom partner van Riverstone", aldus Richard Benwell, Solutions Marketing Manager bij Riverstone networks. "De trend binnen de markt is momenteel dat iedereen klaar is met Cisco. Iedereen verkoopt tegenwoordig Cisco-apparatuur. De exclusiviteit is eraf, waardoor het moeilijker is hier een marge op te behalen. Er zijn maar een paar resellers die bijna alle opdrachten voor Cisco binnen halen. En als het om een grote opdracht gaat, verkoopt Cisco zelfs direct. Hier hebben de resellers genoeg van. Riverstone biedt dan een mooie tegenhanger", zo claimt Benwell.
De Nederlandse partner In Touch is een Amsterdams bedrijf en staat in de markt als eencommunication service provider. Zij hebben al vele jaren een nauw samenwerkingsband met Riverstone en zijn zeer enthousiast over hun producten. Zo hebben zij samengewerkt aan het paradepaardje van Riverstone, de RS 38000 router. Dit apparaat moet de harten van de Europese service providers doen smelten. Rager Ossel van In Touch legt uit waarom Riverstone goede producten heeft: "De producten hebben een universeel karakter, wat een voordeel is. Waar het vooral om gaat bij routers en switches is natuurlijk de snelheid. Riverstone producten verliezen gewoon weinig performance door de pakketjes direct op de juiste wijze door te sturen. Verder kunnen verschillende soorten netwerken door deze apparatuur aan elkaar worden gekoppeld."
Van 10 Gigabite Ethernet tot WDM, POS, ATM, Channalized T3, Gigabit Ethernet of Fast Ethernet, de RS 38000 koppelt alles aan elkaar. Riverstone's producten zijn compleetcompatible met Cisco apparatuur en zijn zelfs voorzien van een Cisco configuratie mode. Dit universele karakter is terug te vinden in de trainingen. Allecertified Cisco-engineers kunnen met hun kennis de Riverstone-routers configureren. Riverstone biedt zelf ook speciale trainingen aan, Riverstone Certified engineers. "Kijk, Cisco is de Volkswagen, Riverstone is de Porsche. Zoals het is met autorijden, zien wij het ook als het gaat om router-configuratie. De basishandelingen zijn hetzelfde, maar de details maken het product", aldus Steven Garrison, director Corporate Marketing bij Riverstone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-23T00:00:00.000Z Tania Veldkamp
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.