Lucent beste bedrijf om voor te werken

Uit het 'Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek' blijkt dat Lucent de prettigste baas is in de ICT-sector. Gevolgd door Atos Origin en IBM.

Om de top 10 verder af te maken: Libertel, Ericsson, KPN, Xerox, Cap Gemini Ernst & Young, Ordina en ten slotte op nummer 10: Philips Semiconductors. Het weekblad, dat 1 februari in de kiosk ligt, heeft niet alleen gekeken naar de salarissen, maar ook naar de sfeer in een onderneming, de arbeidsvoorwaarden en hoe sociaal een bedrijf is.
Intermediair heeft zelf het onderzoek opgesteld, met de hulp van beloningsdeskundigen, cao-onderhandelaars en adviseurs op het gebied vanempolyee benefits. Er is een lijst opgesteld van 86 vragen over beloning, secundaire arbeidsvoorwaarden, sociaal beleid, personeelsbeleid en cultuur. Deze is te vinden ophttp://www.intermediair.nl.
"Slechts enkele bedrijven", meldt het tijdschrift, "wilden niet meewerken aan de enquête, zoals Cisco Systems. Dit bedrijf komt vreemd genoeg wél voor in deFortune-lijst en bekleedt daar zelfs de derde plaats.
De internetsector komt er slecht van af in het onderzoek. De 5 kleine, beginnende internetbedrijven die in de studie zijn meegenomen, bezetten de laatste 5 posities in de ranglijst. Het gaat dan om Hot Orange (21), Escador (22), Trylllian (23), Euronet Internet (24) en Newconomy (25).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-01-30T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.