Philips wil chipsfabriek in Erfurt

Het voormalige Oost-Duitsland is in trek voor de vestiging van high-techbedrijven. Philips wil een chipsfabriek gaan bouwen in Erfurt in de deelstaat Thüringen.

Een woordvoerder van Philips in Duitsland heeft dit bevestigd. Het gaat om een fabriek voor Umts-circuits die mogelijk werk zal bieden aan 300 mensen. De investering ligt in ieder geval boven de honderd miljoen, maar Philips wil nog niet bekendmaken hoeveel precies of wanneer de bouw gaat beginnen.
De onderhandelingen met de gemeente zijn gaande, zo heeft het dagblad Thüringer Allgemeine vorige week ontdekt. Philips heeft nu vijf chipsfabrieken in Europa: in Nijmegen, Stadskanaal, Hamburg, Stuttgart en Caen in Normandië. Intussen rijst er meer en meer twijfel aan de rentabiliteit van de Umts-licenties, en zijn de Duitse licentiehouders vorige week begonnen een samenwerkingsverband voor de infrastructuur op te zetten, om de kosten te drukken.
Ook Intel beziet de mogelijkheden voor het vestigen van een chipsfabriek in Oost-Duitsland, namelijk in de grensplaats Frankfurt aan de Oder, achter Berlijn. Samen met een investeerder uit Dubai en de hulp van het staatsinstituut voor halfgeleiderfysica moet daar een fabriek van drie miljard DM komen, maar er zijn intussen bedenkingen en bezwaren opgekomen.
AMD heeft sinds 1999 al een chipsfabriek in Dresden, waar Athlon TMs worden vervaardigd en bijna 1500 mensen werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-07T00:00:00.000Z Arthur Graaff
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.