'Deel veilingopbrengst teruggeven'

De Europese overheden moeten een deel van de opbrengsten uit de Umts-veilingen terugsluizen naar de telco's.

Dat vindt Cap Gemini Ernst & Young in een rapport over TMT-trends. In dat rapport doet analist Paul Ehrhardt van Cap Gemini Ernst & Young de suggestie een deel van de licentiekosten terug te geven. De telecomspecialist wijst erop dat de hoge kosten van de licenties de telco's op achterstand zetten ten opzichte van andere breedbandaanbieders. "Veel telecommunicatiebedrijven hebben nu een optie op een prachtige hifi-installatie, maar geen geld om cd's te kopen", vat Ehrhardt de situatie snedig samen.
De analist heeft voor het onderzoek (Business Redefined) gesprekken gevoerd met 128 ceo's van wereldwijd toonaangevende firma's in deze industrie. Daaruit blijkt dat de telco's in toenemende mate erkennen dat het exploiteren van netwerken veel minder lucratief is dan het aanbieden van diensten en inhoud. Telefoongesprekken zullen in de toekomst misschien wel gratis worden aangeboden; met de aanvullende diensten gaan zij dan het geld verdienen.
Internetgebruik gaat de toekomst van breedband ingrijpend veranderen. De belangrijkste trend is volgens Frank van den Ende de opkomst van deContent Packager. Van den Ende is media- en entertainmentdeskundige bij Cap Gemini Ernst & Young. "Individuele internetgebruikers zijn als stuurloze bootjes op een oneindige zee. Decontent packager biedt zich aan als loods opdat de gebruiker veilig zijn bestemming kan bereiken. Decontent packager is onafhankelijk, beschikt over een breed aanbod, leert en weet daardoor steeds beter op de voorkeuren van de individuele gebruiker in te spelen, zorgt voor kwaliteitsbewaking en biedt vertrouwen in een goede afhandeling van de betaling."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-21T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.