Newconomy-deelneming A.L.S. op de fles

A.L.S. is als eerste Newconomy-participatie failliet verklaard. De logistieke dienstverlener voor e-commerce bedrijven had twee weken geleden al uitstel van betaling aangevraagd.

De directie wijt het fiasco mede aan de druk die Newconomy vorig jaar zette op de ontwikkeling van nieuwe software. Het kon allemaal niet snel genoeg. Maar toen het bedrijf uit Culemborg aanklopte voor een vervolgfinanciering, had Newconomy geen middelen meer.
Ook zouden andere kandidaat-geldschieters de hand op de knip hebben gehouden, omdat ze er niets voor voelden geld in een Newconomy-bedrijf te steken. De voortdurend negatieve publiciteit rond de internet-investeerder zou A.L.S. ook geen goed hebben gedaan. Een andere reden is dat veel afnemers van de logistieke dienstverlener hun rekeningen niet meer konden voldoen. Met de ondergang van de Boodschappenlijn.nl, Domega en Thole-Bojoh.com stapelden de oninbare vorderingen zich op. De A.L.S.-directie verwacht een doorstart te kunnen na een grondige afslanking van het bedrijf. Nieuwe financiers zouden interesse hebben, als de banden met Newconomy worden doorgesneden en de logistieke activiteiten worden gestaakt. Als puur consultancy-bedrijf zou A.L.S. betere kansen hebben. De directie zegt opdrachten te hebben tot het eind van dit jaar. A.L.S. Consult, dochter van A.L.S. Beheer, adviseert bedrijven en overheden op logistiek gebied.
Newconomy nam in december 1999 een belang van 30,1 procent in A.L.S. Dit belang is in een eerdere herwaarderingsronde al tot nul afgewaardeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-03-26T00:00:00.000Z Redactie VNUnet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.