SPSS-klanten getroffen door hackers-virus

Deze week zijn hackers erin geslaagd onder de vlag van SPSS tienduizend emailadressen van klanten van het software- en servicesbedrijf te bestoken met virussen.

Dit heeft SPSS gisteren bekend gemaakt. De leverancier van Business Intelligence software zegt in een reactie het incident uiterst te betreuren. "Deze gebeurtenis toont eens te meer aan dat in principe elk bedrijf dat communiceert via email - ondanks goede voorzorgsmaatregelen - slachtoffer kan worden van dergelijke criminele praktijken", aldus Gretha van Nieuwenhuijzen, country manager van SPSS BI Division. Desondanks zegt SPSS het "uiterst pijnlijk" te vinden dat juist zijn relaties de overlast moesten ondervinden.
SPSS zal volgens eigen zeggen alles op alles zetten om achter de namen van de hackers te komen. Zodra er meer over de daders bekend is, deelt het bedrijf dit aan de markt mee.
Het in Nederland gevestigde SPSS Business Intelligence is de grootste divisie van SPSS, een concern dat wereldwijd 1300 medewerkers in dienst heeft en een geraamde omzet over 2001 van 240 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-04-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.