Curatoren bekijken overleving Ring

De curatoren van het in faillissement verkerende softwarebedrijf Ring onderzoeken op dit moment verschillende overlevingsscenario's voor het bedrijf.

Een gehele of gedeeltelijke overname van Ring behoort daarbij tot de mogelijkheden. Curator A. Terng meldt dit in het Financieel Dagblad.
Over de voortgang van de diverse gesprekken die worden gevoerd, wil Terng echter niets zeggen. Ook onthoudt hij zich van commentaar over de redenen van het snelle faillissement.
De Amsterdamse rechtbank verklaarde afgelopen vrijdag drie vennootschappen van Ring failliet.
De begin vorige week verleende surséance van betaling van RingRosaProducts nv (de beursgenoteerde vennootschap), Ring Telecom bv en Ring Service Center bv werd ingetrokken. Terng bevestigt dat de andere vennootschappen in binnen- en buitenland, buiten het faillissement vallen. Over de inhoud van die bv's wilde hij echter niets kwijt.
Het beursgenoteerde Ring, voorheen RingRosa, kampte al lange tijd met financiële problemen. Sinds de beursnotering in juni 1998 schreef de onderneming rode cijfers. De afgelopen twee jaar maakte het bedrijf ongeveer 27,5 miljoen gulden verlies. Twee weken geleden belandde het aandeel op het strafbankje. Bij Ring werkten tot afgelopen vrijdag ruim veertig mensen. Enkele weken geleden schrapte het bedrijf al 25 arbeidsplaatsen.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-22T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.