Webbouwer C-Factory werkt aan doorstart

De Nederlandse webbouwer C-Factory is eind vorige week failliet verklaard. De omzet liep terug en een grote opdracht ging op het laatse moment niet door.

Het in Houten gevestigde bedrijf werkt aan een doorstart met vijftien van de 41 personeelsleden.
C-Factory is in 1998 opgericht en noemt zichzelf eenInternet Provider of Opportunities. Het bedrijf bouwt websites en adviseert over strategie en marketingconcepten. C-Factory verrichtte werkzaamheden voor ondermeer ABN Amro, AXA, Aegon, Datelcom, CliniClowns, Fortis en Syntegra.
Morgen valt de beslissing over de doorstart, aldus directeur Broekhof. De directeur heeft verklaard daarover overleg te hebben gevoerd met enkele klanten van het bedrijf. Deze zouden positief staan tegenover een doorstart. Ook als dit niet lukt, zal C-Factory in staat zijn lopende projecten af te handelen, geeft Broekhof aan. C-Factory is gefinancierd met geld van private investeerders.
Vorig jaar sloot C-Factory een overeenkomst met TAS Groep om een joint-venture op te richten voor e-business diensten. Beide bedrijven verwachtten veel van de nieuw te starten onderneming, in het eerste jaar na oprichting zou al winstgevendheid bereikt worden en eind dit jaar moest het nieuwe bedrijf 75 medewerkers in dienst hebben. De samenwerking werd echter stopgezet. TAS werd overgenomen door PinkRoccade, dat van mening was dat de activiteiten van de joint-venture te veel overlap zouden vertonen met die van PinkRoccade zelf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-22T00:00:00.000Z Jan Bletz
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.