Dochters Management Share failliet

De noodlijdende ICT-dienstverlener Management Share heeft voor vier dochterbedrijven het faillissement aangevraagd.

Vorige week vroeg de beursgenoteerde onderneming al uitstel van betaling aan. Het lukte niet om investeerders te vinden.
Het bedrijf maakte woensdag bekend dat het voor de dochters Data Consult, iShare, EDCOSS en VAC Software Share het faillissement heeft aangevraagd. Bij die bedrijfsonderdelen werken zestig mensen. Voor de Duitse dochter Jarisen MI Consultants is de staat van insolventie gemeld, ofwel uitstel van betaling aangevraagd.
Management Share en het opleidingscentrum EDUshare blijven voorlopig buiten het faillissement. Bij deze ondernemingen werken ongeveer negentig mensen.
Het bedrijf is in problemen gekomen door de slechte marktomstandigheden vorig jaar. Vervolgens ging Management Share op zoek naar een partner. Die leek te zijn gevonden in branchegenoot SRC Caledon Business Technologies. "Een plan om te fuseren mislukte", aldus directeur Bus. "Dus moesten we op zoek naar een nieuwe geldschieter. We hebben hierbij het sentiment en de tijdsdruk tegen."
Management Share is nog steeds in onderhandelingen met partijen over een eventuele doorstart. "We bespreken een boedelkrediet. Daarnaast zijn we in gesprek met partijen die geïnteresseerd zijn."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-05-25T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.