3Com schrapt consumentenmodems

Telecomleverancier 3Com stopt met de productie en verkoop van kabel- en dsl-modems (digital subscriber line) voor de consumentenmarkt.

Het getroubleerde bedrijf benadrukt zijn kabel- en dsl-modems nog wel te leveren voor de bedrijfsmarkt, waaronder ook het mkb. Dit naar aanleiding van de gisteren uitgevaardigde winstwaarschuwing voor het vierde kwartaal.
3Com heeft de afgelopen drie kwartalen al winstwaarschuwingen afgegeven en is al ruim anderhalf jaar aan het reorganiseren en afslanken. Voor het nu eindigende vierde kwartaal verwacht het een winst van 450 tot 475 miljoen dollar. Tot voor kort meende de directie nog 550 tot 600 miljoen dollar te kunnen halen. De cijfers voor de vierde periode van 2000 worden op 26 juni bekendgemaakt.
Woordvoerders van het bedrijf wijten deze zoveelste slechte tijding aan tegenvallende verkoop vanwege de Amerikaanse recessie. Andere telecombedrijven, zoals Lucent Technologies, Cisco en Alcatel, lijden hier ook onder. 3Com kondigde vorige maand nog aan drieduizend werknemers de laan uit te sturen. Dit komt neer op 30 procent van het personeelsbestand.
Deze ontslagen omvatten reeds de banen die verloren gaan door het schrappen van de activiteiten voor hoge-snelheidsmodems, aldus 3Com.
Eerder liet ook de Franse telecomproducent Alcatel zijn kabel- en dsl-modems vallen. Het verkocht die middels een aandelenruil ter waarde van 389 miljoen dollar aan de eveneens Franse fabrikant van consumentenelektronica Thomson Multimedia.
Analist Jeremy Duke van onderzoeksbureau Synergy Research Group zegt dat die markt bijzonder lage marges kent. "Bovendien is er een aanzienlijke inventaris binnen deze industrie. De wereldwijde verkoop van deze producten daalde in het eerste kalenderkwartaal van dit jaar met 20 procent. Wij voorzien dat die lijn zich voortzet. Het geld zit niet in de toegangsapparatuur zoals modems, maar in de infrastructuur."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-06-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.