Neways verkoopt printplatenfabriek Ramaer

Neways Electronics International verkoopt zijn printplatenfabriek Ramaer aan Mecam en krimpt zijn personeelsbestand in Huizen in met 120 mensen.

De verkoop van Ramaer maakt onderdeel uit van een in mei aangekondigde reorganisatie. Neways, toeleverancier van de telecom- en halfgeleidersector, wil zich namelijk meer gaan concentreren op het ontwerpen van producten, de assemblage van elektronica en systeembouw. De telecomtoeleverancier neemt voor de afwaardering van Ramaer, dat vorig jaar een omzet boekte van 19 miljoen euro, een reservering op van 17 miljoen euro.
Neways gaat tevens fors herstructureren in zijn vestiging in Huizen. Onderdeel daarvan vormt het ontslag van 120 medewerkers (7 procent van het totale personeelsbestand) die moeten afvloeien op basis van een sociaal plan dat samen met de vakbonden is uitgewerkt. Uiteindelijk blijven in de fabriek in Huizen veertig mensen werken. De vestigingen van Neways in China en Slowakije vangen de wegvallende productie in Huizen grotendeels op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.