FNV wil faillissement Lan Alyst Group

Bestuurder Gerard van Hees van FNV Bondgenoten gaat overleggen met de juristen van zijn bond over het aanvragen van een faillissement voor de Lan Alyst Group.

Van Hees zegt met zijn rug tegen de muur te staan nu Melridge, het bedrijf dat de groep van vier it-bedrijven heeft overgenomen, tegen hun beloften in nog steeds de 58 werknemers niet heeft betaald die het bedrijf wil ontslaan. De groep heeft inmiddels al twee maanden salaris tegoed.
Bijna twee weken geleden organiseerde Van Hees een protestmars naar het Sassenheimse bedrijf, omdat de 58 van de ongeveer 350 werknemers die de nieuwe eigenaar kwijt wil, sinds de aanzegging van hun ontslag geen salaris meer hebben gekregen. Melridge wilde dat de bond eerst zijn handtekening zou zetten onder een sociaal plan, maar Van Hees heeft die eis altijd afgewezen als chantage.
Vorige leek er een doorbraak te zijn: bij informeel overleg legde Van Hees een sociaal plan voor, waarover deze week verder gepraat zou worden. Melridge zegde toe dat nog voor het weekeinde de 58 werknemers hun salaris zouden krijgen. Begin deze week bleek er echter nog geen gulden op de rekeningen te staan. Van Hees: "Ik ben nu bijna vijftien jaar vakbondsbestuurder, maar zoiets schandaligs als dit heb ik nog nooit meegemaakt". Voor hem is de maat vol. Hij wil het faillissement van de Lan Alyst Group aanvragen, omdat dan de uitvoeringsinstelling (zoals het GAK) de loondoorbetaling voor zijn rekening neemt.
Directeur-oprichter Rob Ruiten zegt niets te weten over de kwestie. Hij is sinds de overname alleen nog directeur van Mind it, Lustrare en Novice, de drie Lan Alystbedrijven die blijven bestaan. De werknemers die moeten afvloeien, zijn voor het grootste deel ondergebracht in Lan Alyst, het vierde bedrijf van de groep, waarmee Ruiten naar eigen zeggen niets meer te maken heeft.
Advocaat Leen Hennink van Melridge was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.