SP: Kabinet moet ingrijpen bij UPC

SP-kamerlid Harry van Bommel wil dat het kabinet een noodscenario opstelt voor een eventueel faillissement van UPC.

Hij wil daarmee voorkomen dat de doorgifte van de kabel in gevaar komt.
Vorig jaar maart bereikte de koers van UPC een recordhoogte van ruim 80 euro, maar sindsdien is de koers alleen maar gekelderd. Momenteel doet een aandeel UPC minder dan één euro, wat de vrees van beleggers weerspiegelt dat het bedrijf failliet zal gaan door de enorme schuldenlast.
Volgens Van Bommel is de doorgifte van TV en radio door de onmisbaarheid van deze communicatiemiddelen voor het maatschappelijk functioneren reden genoeg om er op toe te zien dat de levering niet in gevaar komt. Daar komt nog bij dat radio en TV een belangrijke rol spelen bij de informatievoorziening in het geval van een nationale ramp.
In januari antwoordde minister Jorritsma van economische zaken op eerdere Kamervragen van deSP dat ze 'zich niet veel zorgen maakt dat de levering van de diensten ooit in gevaar zou komen'. De SP wil vooral weten hoe de minister daar nu tegenover staat. Volgens de SP is de koersval een uitgelezen moment om voor een koopje van 250 miljoen euro van UPC weer een nutsbedrijf te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-07-18T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.