Faillissement Lan Alyst weer dichterbij

Het faillissement van it-detacheerder Lan Alyst is weer een stuk dichterbij gekomen. FNV Bondgenoten heeft de aanvraag de deur uitgedaan, terwijl ook het Haags autoschadebedrijf Den Elzen vanwege een vordering van 16 duizend gulden het faillissement wil aanvragen.

J. Verhoosel van Trend Consultancy, die de overname van de Lan Alyst Group voor investeerder en uitzendorganisatie Melridge afhandelt, beaamt dat een faillissement financieel het beste is voor de 58 werknemers die in de vrijwel lege BV zijn ondergebracht in afwachting van hun ontslag.
FNV Bondgenoten heeft de stap gezet, omdat, in tegenstelling tot de afspraken vorige week, Melridge niet het achterstallige loon voor de ruim vijftig Lan Alysters overmaakte. Volgens Verhoosel was dat overigens geen harde afspraak, maar slechts een intentieverklaring. Voor bestuurder G. van Hees was het echter de druppel die de emmer deed overlopen. Ook deze week beloofde Verhoosel de lonen over juni over te maken, maar volgens FNV-bestuurster M. Steur is dat opnieuw niet gebeurd. De lonen over juli wil Verhoosel pas betalen als er een sociaal plan ligt, een voorwaarde die de FNV nog steeds als chantage van de hand wijst.
Volgens de Dordrechtse advocaat R. Keuning kan het faillissement snel worden uitgesproken. "Het is een korte procedure", aldus de advocaat, die overigens geen termijn noemt. De eerste gang naar de rechter is in elk geval op 8 augustus, wanneer enige tientallen Lan Alysters via Keuning bij de Leidse kantonrechter de uitbetaling van het achterstallige loon zullen eisen. Sinds 11 juni, de dag waarop Melrdige Lan Alyst overnam, hebben ze geen gulden meer gezien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-03T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.