Personeel Lan Alyst stapt naar rechter

Enkele tientallen met ontslag bedreigde medewerkers van it-detacheringsbedrijf Lan Alyst, zijn naar de kantonrechter in Leiden gestapt.

Ze eisen van hun werkgever de uitbetaling van achterstallig loon en willen bovendien dat Lan Alyst achterstallige pensioenpremies, spaarloon en ziektekostenpremies afdraagt.
De medewerkers zijn vanaf juni op non-actief gesteld en ontvangen sindsdien geen honorarium meer. Lan Alyst weigert het achterstallige loon uit te betalen, omdat de it-detacheerder dit inmiddels de verantwoordelijkheid acht van Meldridge Detachering. Meldridge heeft Lan Alyst recentelijk overgenomen en daarbij 58 van de 350 werknemers van Lan Alyst ontslag aangezegd. Het is deze groep die sindsdien geen loon meer heeft ontvangen. Meldridge heeft aangegeven dat het pas met geld over de brug wil komen als FNV Bondgenoten een sociaal plan ondertekent, maar de bond heeft op zijn beurt aangegeven dit te weigeren zolang het loon nog niet is uitbetaald. De bond spreekt in dit geval van chantage.
De Leidse kantonrechter doet volgende week uitspraak over de eisen van de met ontslag bedreigde Lan Alyst-medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.