Maurice de Hond vertrekt bij Newconomy

Maurice de Hond gaat weg bij de door hem opgerichte internetinvesteerder Newconomy. Hij neemt daarmee de verantwoording voor de slechte resultaten.

Sinds de beursintroductie in april vorig jaar heeft de internetinvesteerder 98 procent van zijn beurswaarde verloren. Gisteren sloot de koers op een dieptepunt van 17 eurocent. "Dat er veel mensen - mede door mij - in het bedrijf hebben geïnvesteerd en hun geld hebben verloren, is triest", aldus De Hond in De Volkskrant. De Hond zal ook zelf weinig plezier beleven aan zijn 3,3 miljoen Newconomy-aandelen. Er wordt niet gezocht naar een opvolger voor De Hond. De twee medebestuurders van Newconomy, Cees van Steijn en Peter Kuipers, zullen de leiding op zich nemen. De Hond blijft beschikbaar voor advies.
Newconomy ging vorig jaar april, op het einde van de internethype en vlak na het debacle van World Online, naar de beurs. Aanvankelijk schommelde de koers redelijk constant rond de 11 euro. Newconomy wist door de beursgang een bedrag van 75 miljoen euro te halen, waarvan een groot deel door De Hond direct in bestaande en nieuwe internetparticipaties werd geïnvesteerd. Maar de tegenwind in de internetsector werd steeds krachtiger en het geïnvesteerde geld verdween gaandeweg als sneeuw voor de zon. In januari van dit jaar werd De Hond geschorst door de raad van commissarissen. In de machtsstrijd die vervolgens losbarstte, trok De Hond uiteindelijk aan het langste eind. Na zijn terugkeer wist hij met een krediet van 5 miljoen euro van ABN Amro een dreigend faillissement af te wenden. Maar het lukte De Hond niet met zijn Newconomy een opgaande lijn te vinden. Over de afgelopen maanden is de marktwaarde van de internetinvesteerder verschrompelt naar 6 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.