Nederlander zwicht voor VS-justitie

De Nederlander Niels Ferguson publiceert niet hoe de kopieerbeveiliging van digitale video is te kraken. Hij vreest de Amerikaanse justitie.

Ferguson, een gewaardeerd beveiligingsexpert, heeft ontdekt dat hetHigh Bandwith Digital Content Protection (HDCP)-systeem van Intel ernstige gebreken vertoont. HDCP is een cryptografisch systeem dat videobeelden op de dvi-bus versleutelt. De dvi (Digital Visual Interface)-bus wordt gebruikt om digitale videocamera's en dvd-spelers te verbinden met digitale tv's, enzovoorts. Het doel van HDCP is te voorkomen dat er kopieën kunnen worden gemaakt van beelddragers (zoals dvd's) door het signaal te verhaspelen.
De Amsterdammer heeft ontdekt dat een ervaren IT'er de HDCP-moedersleutel kan achterhalen binnen twee weken met vier computers en 50 HDCP-apparaten. Als die sleutel eenmaal bekend is, kan elke dvd worden gekopieerd en kunnen zelfs 'namaak'-HDCP-apparaten worden gemaakt die overweg kunnen met de 'officiële'.
Ferguson heeft zijn bevindingen op schrift gesteld en wilde zo openbaar maken op het congres Workshop on Security and Privacy in Digital Rights Management 2001 in Philadelphia op 5 november. Zijn doel is een wetenschappelijke discussie op gang te brengen dat kan leiden tot een beter systeem ter kopieerbeveiliging van videobeelden. Hij heeft, zeer tegen zijn zin, dezer dagen besloten zijn lippen op elkaar te houden om een conflict met de Amerikaanse justitie te vermijden. Sinds 2000 bestaat daar deDigital Millenium Copyright Act(DMCA) die zelfs het publiceren over zwakheden in digitale beveiligingssystemen verbiedt. Ferguson hangt arrestatie boven het hoofd als hij zijn bevindingen publiceert bij de eerstvolgende keer dat hij naar de VS gaat.
Meer informatie:http://www.macfergus.com/niels/dmca/index.html.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-17T00:00:00.000Z Teus Molenaa
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.