Managed hosting door True

Stekkers eruit bij Cistron Telecom

 

Cistron Telecom heeft gisteren zijn faillissement bekend gemaakt. Het Alphense bedrijf hield zich bezig met de doorgave van breedband-internet.

Het bedrijf raakte in de problemen door een te voortvarend begin, de slechte ontwikkelingen in de IT- en telecommarkt en een gebrek aan investeerders, zo meldt het ANP. Grootste probleem bleek een geschil met KPN Telecom over co-locatie tarieven.
KPN wilde dat Cistron betaalde voor wat het aan verbindingen heeft besteld, terwijl Cistron alleen wilde betalen voor wat het gebruikt. Toen Cistron een miljoenenrekening niet kon en wilde betalen besloot KPN de dienstverlening aan het bedrijf te beëindigen.
Oorspronkelijk zouden de diensten van Cistron tot morgen functioneren, maar Versatel (dat de glasvezelverbindingen levert) maakte dinsdagmiddag een eind aan de dienstverlening.
Het faillissement betekent ontslag voor 29 medewerkers. Cistron Internet gaat in afgeslankte vorm wel door. Het zusterbedrijf hoopt een Adsl-provider te kunnen zodat het zijn veelgeprezen breedband-diensten kan continueren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/148480). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×