Nu ook dreigend faillissement Mind IT

Na it-detacheringsbedrijf Lan Alyst dreigt nu ook Mind IT failliet te gaan. Interim-bestuurder J. Knuppe probeert het bedrijf, met ruim tachtig werknemers, een doorstart te laten maken. Hoe is nog niet duidelijk. Wel is de bedoeling, zegt voormalig directeur A. Wormgoor, dat alle medewerkers meegaan.

Mind IT, het winstgevende onderdeel van wat tot een paar maanden geleden de Lan Alyst Group was, kan zijn schuldeisers niet meer betalen. Wormgoor en R. Ruiten waren tot eind mei eigenaar van de Lan Alyst Groep, bestaande uit Lan Alyst, Mind It, Novice en Lustrare. Bij de laatste twee werken overigens nog geen tien mensen.
Toen door de neergang in de it het water tot aan de lippen steeg, verkochten Ruiten en Wormgoor hun bedrijven in meerderheid aan investeerder H. van Achteren. Een sanering die bijna zestig van de 350 werknemers hun baan zou kosten zou volgen. Die zestig werden ondergebracht in Lan Alyst bv, terwijl Van Achteren via het nieuw opgerichte Melridge Detachering met de resterende Lan Alysters in de it-detachering zou stappen.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 21 september 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.