Mind IT failliet, maar maakt doorstart

Het it-opleidingsbedrijf Mind IT is failliet gegaan, maar heeft meteen een doorstart gemaakt als de First Dutch Training Group.

Het nieuwe bedrijf staat onder dagelijkse leiding van Mind IT-oprichters Rob Ruiten en Addie Wormgoor, maar zij staan op hun beurt weer onder toezicht van curator Udink, die hen eventueel kan ontslaan. De twee directeuren dienen een aanzienlijk beter management te voeren dan bij Mind IT, zegt Udink.
Volgens Ruiten heeft het nieuwe bedrijf de verplichting op zich genomen om de komende drie jaar in totaal 2,2 miljoen gulden over te maken naar de curator, die daarmee de schuldeisers voor een deel kan betalen. Udink wil geen bedragen noemen. In het kader van de doorstartoperatie worden later deze week waarschijnlijk ook de twee laatste bedrijven van de voormalige Lan Alyst Groep, Lustrare en Novice, failliet verklaard. Bij deze twee bedrijven werken negen mensen, die volgens Ruiten in dienst kunnen komen bij Fdtg.
Het faillissement van Mind IT werd onvermijdelijk omdat de kas leeg was en de schulden snel opliepen. Het was het enige bedrijf van de Lan Alyst Groep dat winstgevend was op het moment dat zakenman Van Achteren de groep begin juni overnam. Drie maanden later is Fdtg, dat volgens Udink van start gaat met aanzienlijk minder dan de zeventig werknemers van Mind IT, het enige bedrijf dat nog over is van de Lan Alyst Groep dat ooit 350 werknemers had.
De werknemers van Melridge Detachering, het bedrijf waarmee Van Achteren de it-detachering van Lan Alyst wilde voortzetten, kregen maandag te horen dat er geen doorstart van dat bedrijf komt. Melridge Detachering werd al anderhalve week geleden failliet verklaard en de Haagse advocaat Udink werd ook daar benoemd tot curator. Volgens Udink is de detacheringsmarkt te veel ingestort voor een succesvolle doorstart. De it-opleidingsmarkt is nog altijd stukken beter. Bovendien had Mind IT een stevige klantenkring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-26T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.