Cisco haalt brandgevaarlijke adapters terug

Cisco gaat wereldwijd 95 duizend netvoedingsadapters terughalen die worden gebruikt bij bepaalde Adsl-routers.

De operatie is nodig omdat de adapters oververhit kunnen raken en daardoor mogelijk brandgevaar opleveren. Vanwege het feit dat de beschermingslaag van de bedrading kan smelten ontstaat er ook schokgevaar. De leverancier vraagt de gebruikers van de adapters dan ook dringend de adapters niet meer te gebruiken en contact op te nemen met Cisco voor vervanging.
 
Volgens het bedrijf is wereldwijd tot dusverre één geval van oververhitting gemeld. Bovendien zijn er vooralsnog geen gevallen van verwondingen en materiële schade bekend.
De herroeping betreft adapters met het serienummer '34-0949-02'. Dit nummer is te vinden op het label onder het Cisco Systems-logo. Bij de adapter gaat het om een kleine, zwarte AC-unit die de verbinding legt tussen de router en het stopcontact. De adapters zijn geleverd bij de volgende Adsl-routers: Ciosco 826, Cisco 827, Cisco 827-4V, Cisco 827-EUR, Cisco SOHO77 en de Cisco SOHO77-50.
 
Bel voor meer informatie Cisco in België, op telefoonnummer: (0032) 2 704 5555, of ga naarwww.cisco.com en klik vervolgens rechts onderaan opworldwide recall of power adapters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.