Dutchtone ontslaat kwart van haar werknemers

Dutchtone, aanbieder van mobiele telefonie, gaat saneren, waarbij een kwart van het personeel moet verdwijnen.

Van de vijfhonderd werknemers die weg moeten, worden er volgens het bedrijf maximaal tweehonderd gedwongen ontslagen. De rest van de banen verdwijnt door uitbestede functies te beëindigen.
 
Volgens de telecomaanbieder vloeit de reorganisatie voort uit een omslag in bedrijfsvoering: van de nadruk op groei naar de nadruk op kwaliteit. Bijna driekwart van de Nederlanders heeft inmiddels een gsm, zodat er alleen nog groei valt te behalen door het netwerk en de service te verbeteren, aldus Dutchtone. Vanuit dat perspectief is de bestaande organisatie doorgelicht. Daarnaast spelen de verslechterende economische vooruitzichten een rol bij het besluit.
 
Dutchtone is onderdeel van Orange, dat weer voor 85 procent in handen is van France Telecom. Het bedrijf is sinds twee jaar actief op de Nederlandse markt en is met 1,3 miljoen klanten een van de kleinere aanbieders. Volgend jaar gaat Dutchtone ook Orange heten. Voor die tijd wil het bedrijf alles rond hebben: al volgende maand moet de ondernemingsraad een oordeel vellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-10-19T00:00:00.000Z Sjaak Smakman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.