Ordina verwacht 10 procent minder winst

Ict-dienstverlener Ordina liet gisteren weten dat de nettowinst dit jaar ongeveer 15 procent lager ligt dan vorig jaar. Dit ondanks een stijging van de omzet met 20 procent.

Volgens het bedrijf zelf wordt ook Ordina in de markt 'steeds vaker geconfronteerd met langere beslissingstrajecten, uitstel van projecten en een toenemende prijsdruk'.
"Ten tijde van de halfjaarcijfers spraken wij al van een afwachtende markt voor ict- dienstverlening en een afname van de voorspelbaarheid. De marktomstandigheden zijn echter door een snelle afname van de economische groei in een hoog tempo verder verslechterd", aldus Ronald Kasteel, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ordina.
 
In de sector Utilities, Telecom & Media is er gedurende de tweede helft van 2001 sprake van een drastische verslechtering van met name de telecommarkt. Ook in de sectoren Finance en Trade Transport & Industry is de invloed van de afnemende economische groei merkbaar. Alleen in de publieke sector is de invloed van de lagere economische groei nog niet merkbaar.
 
Volgens Kasteel heeft Ordina al ingezet op kostenbesparing 'naar een niveau dat in lijn ligt met de marktomstandigheden'. Kasteel sloot daarbij gedwongen ontslagen niet uit.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-11-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.