Kamer: Terugkoop vaste net KPN onderzoeken

De Tweede Kamer wil dat de regering de terugkoop van het vaste net van KPN onderzoekt.

Dit meldt onder meer Het Financieele Dagblad. Volgens de parlementsleden is het publieke belang van het vaste net op dit moment niet voldoende gewaarborgd. Staatssecretaris De Vries van Verkeer en Waterstaat studeert op een brief over de garanties voor het publieke belang.
 
Achtergrond van de zorg van de Tweede Kamer is de angst voor een mogelijk faillissement of overname van KPN. Daarbij wordt onder meer verwezen naar een brief van telecomtoezichthouder Opta, waarin naar voren komt dat de overheid in geval van een faillissement van KPN met lege handen achterblijft. In een reactie zegt minister Zalm van Financiën weinig te voelen voor een terugkeer van het vaste net van KPN onder de hoede van de staat. Volgens hem is 'het idee dat we niet meer kunnen telefoneren bij een faillissement merkwaardig. Er is altijd wel iemand bereid om het vaste net te exploiteren.'
 
Overigens heeft KPN in een verdere bezuinigingsoperatie besloten een aantal divisiefuncties te schrappen. Voortaan ressorteren de diverse divisies, waaronder KPN Mobile, rechtstreeks onder de raad van bestuur. Een van de slachtoffers van de nieuwe bezuinigingsronde is divisiedirecteur Cees van den Heijkant van Telecommerce. Hij wordt vervangen door bestuurder Leo Roobol, die ook verantwoordelijk is voor het vaste net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-12-03T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.