Britten beginnen met dsl-offensief

Het Britse bedrijf Atlantic Telecom heeft 15 miljoen euro besteed om voet aan Nederlandse, louter zakelijke, dsl-bodem te krijgen.

Onder de naam Inovara biedt de telco met ingang van vandaag Symmetric Digital Subscriber Line (sdsl) aan. Dit is een technologie om via bestaande koperen telefoonlijnen snelheden tot 2 Mbps te bereiken, zowelupstream alsdownstream. De verwachting is dat bedrijven die zware bestanden heen en weer versturen via internet behoefte hebben aan sdsl. Inovara, gevestigd in Rotterdam, denkt dan aan grafische bedrijven, architecten, ingenieursbureaus, financiële dienstverleners, makerlaars en reclamebureaus.
De Britten beschikken over 105 wijkcentrales die geschikt zijn voor het doorgeven van de signalen. Directeur Simon Overgaag zegt goede afspraken met KPN te hebben gemaakt, zodat de diensten inderdaad geleverd kunnen worden. Overigens beperkt dit zich vooralsnog voornamelijk tot de randstad.
Volgens Overgaag is de xdsl-markt in Nederland nog nauwelijks ontwikkeld. Hij spreekt van onontgonnen gebied en wil een waar offensief beginnen. Daarbij denkt hij zich van concurrenten als Planet Internet, BabyXL en Cistron te kunnen onderscheiden door betere dienstverlening te leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-08-30T00:00:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.