Directeur failliet internetbedrijf spoorloos

De directeur van het onlangs failliet verklaarde Groningse internetbedrijf Independent Brains is met de noorderzon vertrokken.

De onderneming heeft een schuld van meer dan een miljoen gulden. De curator overweegt om een opsporingsverzoek te laten uitvaardigen, zodat de verdwenen directeur door de politie in de kraag kan worden gevat.
Omdat de man is verdwenen, heeft de curator tot op heden geen mogelijkheid gehad om een regeling voor de schuldenlast te bespreken. De kans is groot dat de vertrokken directeur vreest dat hij de schulden zelf moet betalen, want hij geldt als een vermogend man. Hij is namelijk een van de oprichters van de internetaanbieder Bart, die enkele jaren geleden voor vele miljoenen werd verkocht aan Via Networks.
Independent Brains werd een jaar geleden nog gezien als een van de succesverhalen van ict-stad Groningen. Het bedrijf ontwikkelde een website die zou fungeren als een virtuele ontmoetingsplaats voor freelancers en opdrachtgevers. Er werden dertig medewerkers aangetrokken om de website dagelijks te actualiseren. De site werd echter geen succes en de schulden stapelden zich op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2001-09-18T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.