LSI hoopt via ontslagen op terugkeer winst

Chipfabrikant LSI Logic schrapt op korte termijn 1400 banen, ofwel 20 procent van zijn totale personeelsbestand. Doel: terugkeer naar winstgevendheid in de tweede helft van dit jaar.

De Amerikaanse chipleverancier hoopt via de sanering dertig miljoen dollar op zijn kwartaalkosten te kunnen besparen. Over het eerste kwartaal van dit jaar neemt het bedrijf een eenmalige last van vijftig tot zeventig miljoen dollar om de sanering te kunnen financieren. In september vorig jaar kondigde LSI al het ontslag aan van zeshonderd werknemers, ofwel 8 procent van het totale personeelsbestand.
 
LSI Logic verwacht over het afgelopen vierde kwartaal een omzet te kunnen draaien tussen de 397 en 417 miljoen dollar. Dit is in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen. Analisten gaan ervan uit dat de omzet van LSI uitkomt op een bedrag rond de 409 miljoen dollar.
 
LSI heeft nog geen uitspraken gedaan over de verwachtingen voor 2002. Deze zullen aan de orde komen als het bedrijf op 23 januari zijn resultaten over het vierde kwartaal 2001 officieel bekend maakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-01-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.