Hynix noteert weer zwarte cijfers

Dankzij een prijsstijging van geheugenchips op de wereldmarkt, boekte chipproducent Hynix over het eerste kwartaal een nettowinst.

Het Koreaanse bedrijf, dat te kampen heeft met een miljardenschuld, noteerde een nettowinst van 2,3 miljoen dollar. Een jaar eerder boekte Hynix in het eerste kwartaal een nettoverlies van 413 miljoen dollar en over het voorafgaande vierde kwartaal werd een nettoverlies van 1,05 miljard dollar genoteerd.
 
Het eerste kwartaal 2002 is het eerste waarin Hynix weer zwarte cijfers kan schrijven sinds het derde kwartaal van 2000. Destijds werd 50,6 miljoen dollar nettowinst gemaakt.
 
Hynix is in onderhandeling met zijn Amerikaanse branchegenoot Micron over een overname van de geheugenchipactiviteiten. Leek zo'n overname enkele maanden geleden nog bittere noodzaak om te kunnen overleven, nu gaan er in Zuid-Korea steeds meer stemmen op om het bod van Micron af te wijzen en zelfstandig verder te gaan. Deze stemmen zullen na de presentatie van deze kwartaalwinst zeker niet zwakker worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.