Nokia moet omzetverwachting loslaten

Nokia, marktleider in mobiele telefoons, kan zijn omzetverwachting voor het huidige, tweede kwartaal niet handhaven. De omzet valt waarschijnlijk 2 tot 6 procent lager uit dan over dezelfde periode vorig jaar.

Eerder dit jaar rekende Nokia nog op een omzetstijging van 2 tot 7 procent, maar de wereldwijde marktomstandigheden in de mobiele telecommunicatiemarkt blijken weerbarstiger dan aanvankelijk was verwacht. Nokia handhaaft wel zijn winstverwachting van 18 tot 20 eurocent per aandeel.
 
Analisten hadden al enigszins rekening gehouden met een extra waarschuwing, na de omzetwaarschuwing in april. Toen al meldde Nokia dat de omzet uit mobiele telefoons dit jaar zou dalen, in plaats van gelijk te blijven. Maar de terugval die de Finse marktleider nu moet melden, valt hoger uit dan werd verwacht.
 
Voor het huidige kwartaal verwacht Nokia dat de wereldwijde markt voor mobiele telefoons met ongeveer 5 procent zal toenemen. Op dit moment neemt het bedrijf ongeveer 35 procent van de markt voor zijn rekening en is daarmee veruit marktleider. De ambities van Nokia reiken echter verder. Het streefde tot voor kort naar een marktaandeel van 40 procent, maar heeft deze ambitie inmiddels bijgesteld naar 38 procent. Sommige analisten voorspellen echter dat het aandeel van Nokia door de toenemende druk van de concurrentie, waaronder de nieuwe combinatie SonyEricsson, wel eens zou kunnen dalen naar 33 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-06-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.